vrijdag 26 augustus 2011

Bibelotte Bedding & More

Wat begon als een webwinkel is uitgegroeid tot een merk in prachtige woonaccessoires……..
In 2008 heb ik het idee opgevat om een kinderwinkel in Leiden te openen. Op mijn zoektocht naar leuke en bijzondere merken kwam ik toen een prachtig Nederlands Merk tegen: Bibelotte Bedding & More. De collectie is gericht op de aankleding van kinderkamers, van beddengoed en lampjes tot omslagdekens en quilts. Ik was er direct helemaal weg van!

Bibelotte is meer dan alleen beddengoed voor vrolijke kinderen. Bibelotte is een gevoel, pure emotie. Fris en puur, lief, stoer en een tikkeltje eigenwijs.

Bibelotte is eind 2006 opgericht door Jacoline van de Meent. Na een ontzettend leuk gesprek met Jacoline bleek dat wij helemaal op een lijn zaten. Passie, creativiteit en maatschappelijk ondernemen zijn de drijfveren van Jacoline. Dit sluit helemaal aan op waar ik voor sta. Ik moest en zou het merk Bibelotte aan het assortiment toevoegen! Jacoline kiest er bewust voor om de collectie in een klein aantal selecte kinderwinkels te verkopen. Jut en Juul Lifestyle voor Kids behoort tot het selecte groepje van dealers en daar zijn wij blij mee!

           
De collectie wordt in kleine binnen- en buitenlandse ateliers met de hand gemaakt. Stuk voor stuk unieke producten dus! Jacoline hecht veel waarde aan goede arbeidsomstandigheden van de partners en bezoekt daarom regelmatig de fabrieken en ateliers in Polen en Turkije. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van stoffen die voorzien zijn van het Öko-Tex certificaat, (erkend kwaliteitskeurmerk voor textiel dat vrij is van gezondheids-schadelijke materialen). Ik hoor heel vaak dat het moeilijk is om voor de jongenskamer leuke dingen te vinden. Bibelotte heeft 3 geweldige series speciaal voor jongens: Skyler, Olivier en Storm. Moeillijk om hier een keuze uit te maken want ze zijn echt alle drie even leuk!

Styleguide serie OlivierBibelotte is in Indonesië het project Give People Hope gestart. Een geweldig mooi project met sociale verantwoordelijkheden. In een kleinschalig naaiatelier krijgen kansarme meisjes en vrouwen weer een mogelijkheid om in het arbeidsproces te komen.


Inmiddels zijn er al een aantal hele leuke producten in de serie Give People Hope. De grote knuffelpop Whisper, dromenvangers voor jongens en meisjes, de kinderkunstlijst, een geweldige grote lijst om de tekeningen van je kind in te bewaren en het knipjeshoofd met mooie lange vlechten. Aan de lange vlechten kun je de haarspeldjes van je dochter doen. Zo zijn de haarspeldjes altijd binnen handbereik en het knipjeshoofd staat gewoon heel leuk aan de muur!
Een sterk punt van Bibelotte is het stylen van de kinderkamer, spelen met kleuren en diverse andere artikelen om je zo een idee te geven hoe je kinderkamer er uit zou kunnen zien. Hiervoor maken zij gebruik van Styleguides. Speciaal voor Jut en Juul hebben zij een Styleguide ontworpen met de serie Blossom. Hierbij hebben zij de serie Blossom in de kleuren roze, fuchsia en rood gecombineerd met de kleur groen. Dit is echt een bijzonder mooie combinatie geworden! Niet te zoet en niet te ‘groot’. Gewoon precies goed!

Styleguide Blossom


Ben je benieuwd naar de collecties van Bibelotte kijk dan eens op www.bibelotte.nl Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen