zaterdag 22 maart 2014

Schaapje Sam ...... slaaptrainer en nachtlampje

Kennen jullie Schaapje Sam al?Schaapje Sam is een slaaptrainer + nachtlampje tegelijk!

 Ook de stille wens dat de kinderen ’s morgens een uurtje langer doorslapen? Dat ze niet meer om zes uur klaarwakker aan je bed staan? En zou het niet fijn zijn als uitslapen weer een vast onderdeel wordt van het weekend? Heerlijk toch!

Om kinderen op een leuke manier te helpen met opstaan heeft Zazu de kinderwekker en slaaptrainer Sam ontwikkeld. Op een eenvoudige manier laat Sam zien wanneer kinderen op kunnen staan zonder dat ze papa of mama te vroeg wakker maken.

Hoe werkt het?


Tijd om te slapen: Slaaptrainer SAM gaat slapen wanneer je je kind naar bed brengt. Hij sluit daadwerkelijk zijn ogen en zijn scherm licht donkerblauw op.
Dit betekent dat het tijd is om te slapen.


Nog heel even! Voor de vroege vogels heeft slaaptrainer SAM nog een hele handige functie, hij laat namelijk zien hoe lang het nog duurt voor SAM wakker wordt. Een half uur voordat SAM zijn ogen open doet, verandert de kleur van het scherm van blauw naar groen. Dit betekent dat het nog maar heel even duurt! Om kinderen een idee te geven hoe lang een half uur nog is, zullen de 12 kleine sterretjes 1 voor 1 verdwijnen en zo de 30 minuten aftellen. 


Jaaaa opstaan!! Zodra je kind op mag staan, natuurlijk op een door jezelf ingesteld tijdstip, zal slaaptrainer SAM zijn ogen openen, zijn scherm wit oplichten en de zon op het scherm tevoorschijn komen. Op deze manier laat SAM je kind zien dat hij/zij nu uit bed mag komen.  SAM doet dit alles geruisloos, zodat als je kind nog slaapt, hij/zij natuurlijk niet wakker wordt gemaakt. Zou zonde zijn als je daardoor die ene keer uitslapen mist!! Jut en Juul heeft schaapje Sam in de uitvoering wit met grijs, in wit met roze of wit met blauw!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen